spacer
anders gedenken, wouter bouwman, gedenktekens in steen, mozaiek en metaal
anders gedenken, wouter bouwman, gedenktekens in steen, mozaiek en metaal

anders gedenken, wouter bouwman, werkwijze en materialen
spacer
anders gedenken, wouter bouwman, gedenktekens in steen
spacer
anders gedenken, wouter bouwman, gedenktekens in steen en mozaiek
spacer
anders gedenken, wouter bouwman, gedenktekens in steen en metaal
spacer
anders gedenken, wouter bouwman, schalen als gedenktekens
spacer
anders gedenken, wouter bouwman, contact
spacer
anders gedenken, wouter bouwman, externe links
spacer
spacer
Hoe gedenk je een overleden dierbare?
Voor steeds meer mensen is dat een open vraag.

Waar het voorheen standaard was om een zerk te plaatsen met tekst, zijn de mogelijkheden tegenwoordig veel ruimer. De wens van mensen om een veel persoonlijker gedenkteken te plaatsen heeft tot gevolg dat begraafplaatsen de reglementen soepeler hanteren en aanpassen. Beeldhouwers en kunstenaars hebben daardoor meer ruimte om wensen van overledenen en nabestaanden vrijer te vertalen in een gedenkteken.

Het denken over thema en ontwerp en het betrokken zijn bij de uitvoering van een gedenkteken, kunnen helpen bij het verwerken van het verlies. Vanuit een kunstenaars-/vormgeversachtergrond wil ik bijdragen aan dit 'andersgedenken'. Dat is wat mij betreft niet aan bepaalde materialen gebonden, in principe is alles mogelijk.

Deze site geeft een overzicht van door mij gemaakte en geplaatste gedenktekens. Ze zijn alle tot stand gekomen in overleg met de opdrachtgever en na goedkeuring van mijn ontwerpvoorstel. Iedereen is anders, alle wensen zijn anders, en dus is ook ieder werk uniek. Ik leg u graag uit hoe ik te werk ga.anders gedenken, wouter bouwman, gedenktekens in steen, mozaiek en metaal, footer